102 alumnes inicien el segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior especialitzat en centrals nuclears impulsat pel Departament d’Ensenyament i ANAV

Ascó, 20 d’octubre de 2011.- El segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior sobre Sistemes de Regulació i Control Automàtics s’ha inaugurat avui amb un acte que ha tingut lloc a la central nuclear Ascó i que ha comptat amb la participació de representants de la Generalitat de Catalunya, alcaldes de la comarca, la direcció de l’Institut Comte de Rius, alumnes i el director general d’ANAV.

El Cicle Formatiu de Grau Superior sobre Sistemes de Regulació i Control Automàtics va començar a impartir-se el curs 2010/2011, en el marc d’un projecte de col·laboració desenvolupat conjuntament per ANAV i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. En total ja són 102 els alumnes matriculats i que estan seguint aquests estudis de formació professional superior orientats a les necessitats i particularitats de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II. 39 persones han iniciat ara el segon curs mentre que 63 en conformen la segona promoció d’aquest cicle.

El cicle formatiu, que s’imparteix a l’Institut Comte de Rius de Tarragona i a la central nuclear Ascó, té una durada de dos anys. No obstant, i amb l’objectiu d’adequar aquests estudis a l’activitat laboral dels inscrits, el cicle es realitza semipresencialment, de manera que el 40% de les hores són convalidables gràcies a l’experiència laboral adquirida i a la formació rebuda a les plantes d’ANAV.

A l’acte inaugural de curs hi han assistit la presidenta del Consell Català de la Formació Professional de la Generalitat, Mª Teresa Casanovas, el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments, Melcior Arcarons, i el director general d’ANAV, José Mª Grávalos, així com representants institucionals dels municipis de l’entorn d’Ascó i representants del centre Comte de Rius. Tots ells han coincidit en la importància d’aquest projecte, pioner a Catalunya i a l’Estat Espanyol, considerat un model de formació professional integrada. Segons ha expressat Melcior Arcarons, “aquest és el millor exemple de versatilitat i capacitat d’adaptació que requereix la nova formació professional que sorgeix d’aproximar els centres i les empreses”. Teresa Casanovas, al seu torn, ha confirmat que iniciatives com aquesta “són necessàries per a fer que les nostres empreses i professionals siguin competitius”. “Heu començat el camí d’Europa” ha declarat, dirigint-se a un auditori format majoritàriament pels alumnes del cicle. José Mª Grávalos, en la seva intervenció, ha identificat a la indústria nuclear com un sector que requereix “de moltes persones molt ben formades” i en aquest sentit, ha destacat que aquest projecte contribueix a millorar la formació i qualificació d’aquests professionals. El director general d’ANAV ha agraït a la Generalitat la seva col·laboració i ha fet un reconeixement a l’esforç dels alumnes del cicle, per la seva “voluntat, interès i dedicació”. En el transcurs de l’acte s’ha fet també el lliurament de les notes als alumnes que ja han completat el primer curs del cicle.

ANAV considera la formació com a un dels pilars bàsics per a la consecució de la seva missió d’operar les seves plantes de manera segura, fiable, respectuosa amb el medi ambient i a llarg termini. És per això que considera fonamental la inversió en el desenvolupament professional del personal, ja sigui propi o d’empreses col·laboradores, que presenta capacitat i inquietud de millora i també la raó per la qual ANAV impulsa activitats, como aquesta, que milloren la qualificació dels treballadors i professionals vinculats a les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II.