Descobrir l’Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar ofereix la possibilitat de conèixer el municipi i els seus voltants a través de diferents rutes de senderisme, una fabulosa forma de gaudir de la natura a la vegada que es contempla el paisatge. Els circuits són d’intensitat moderada i es poden fer a peu o en bicicleta, segons la ruta. Gairebé tots els itineraris de L’Ametlla de Mar tenen com a factor comú el GR 92, el Sender Mediterrani, un itinerari de llarg recorregut que travessa Catalunya de nord a sud, seguint la costa del Mar Mediterrani.

“Per camins de moros i cristians”

De l’Ametlla a l’Almadrava pel GR 92

Recomanada per fer a peu
Recorregut: 12 km (només anada).
Temps aproximat: 3.15 h
Esforç: moderat
Desnivell: 120 m. aprox.

L’itinerari proposat coincideix amb el GR 92 “Sender Mediterrani”. Se surt de l’Ametlla de Mar per la costa cap el nord, en direcció al Coll de Balaguer. Sempre que és possible, es camina a ras de mar, pels antics camins de ronda, creuant les cales on els corsaris bàrbars intentaven desembarcar d’amagat dels cavallers cristians de l’ordre de Sant Jordi d’Alfama. Després de passar prop de les pedres del seu castell (segle XVIII), s’arriba a l’Almadrava on, fins fa poc temps, encara es desplegaven xarxes per pescar les valuoses tonyines del Mediterrani.

“Els camps i les aigües dels pescadors”

De l’Ametlla de Mar al Puig Moltó.

Recomanada per fer amb bicicleta de muntanya
Recorregut: 8,6 km (només anada).
Temps aproximat: 2 h
Esforç: moderat (alt en alguns punts)
Desnivell: 250 m. aprox.

Tota pujada a un cim, per petita que sigui, requereix un mica d’esforç, i més si es fa en bicicleta. Sempre és possible baixar de la bici i continuar, poc a poc a peu. De totes maneres, segur que l’esforç es veurà recompensat per la visió de la costa de l’Ametlla de Mar, del Delta de l’Ebre i dels turons coberts de pins que baixen fins a tocar el blau del mar. El recorregut permet entrar en la intimitat dels espais darrera la costa, passejar pels camps centenaris d’oliveres, garrofers i ametllers i pujar fins contemplar aquests paratges a vista d’ocell. El camí de tornada pot ser el mateix i aprofitar per prendre un bany en alguna de les cales properes.

“On els pins s’enamoren del mar”

De l’Ametlla de Mar a la Cala de l’Àliga pel GR-92.

Recomanada per fer a peu
Recorregut: 9.4 km (només anada)
Temps aproximat: 2.45 h
Esforç: moderat
Desnivell: 120 m. aprox.

Aquest trajecte surt del port mariner de l’Ametlla i es dirigeix en direcció a l’Ampolla, passant per algun dels trams de costa més ben conservats de Catalunya. Al llarg del recorregut, les restes de les antigues torres de vigilància, o de trinxeres i emplaçaments de bateries recorden altres temps menys pacífics.

recomendamos