L’Hospitalet de l’Infant, 26 de juny de 2014.– L’ajuntament de Pratdip ha iniciat la segona fase de les obres de recuperació del Castell, considerat Be Cultural d’Interès Nacional. Aquest projecte, que compta amb la col·laboració d’ANAV, té com a objectiu descobrir les restes històriques del Castell original i adequar els espais de manera que la instal·lació sigui visitable. La inauguració de les obres d’aquesta segona fase es va realitzar el passat 21 de juny.
El projecte de recuperació de la imatge original del Castell es va iniciar el 2007 per potenciar aquest punt d’interès cultural, històric i turístic. En la primera fase del projecte es va dur a terme l’eliminació de la falsa torre que albergava un dipòsit d’aigua, i una excavació arqueològica en el recinte que va descobrir part dels murs originals.
En la segona fase, que s’inicia ara, es continuarà amb l’excavació fins que els murs quedin descoberts uns 50-60 cm i s’adequarà el paviment per facilitar l’accés dels visitants. Per a això, es construirà un nou mirador i una plaça natural per contemplar el paisatge i des d’on es podrà pujar al punt més alt del pujol. A més es dotarà al recinte de baranes i mesures de seguretat i protecció.
D’altra banda, es durà a terme la pavimentació d’alguns trams de carrer del casc històric de Pratdip, alhora que s’adequaran les vies suprimint les barreres arquitectòniques i es realitzarà una renovació de les instal·lacions d’enllumenat per adequar-les a la normativa vigent sobre contaminació lumínica. A més, està previst dotar al municipi d’una xarxa separada de recollida d’aigües pluvials i enterrar les xarxes de telefonia i mitja tensió.
El pla contempla també una partida destinada a la dinamització turística. En aquest sentit, es preveu millorar la senyalització d’aquells punts d’especial interès per al visitant, dotar de mobiliari urbà i de jardineres diferents punts de Pratdip i millorar alguns canals d’informació dirigits als visitants, com són la pàgina web o tríptics i catàlegs.
ANAV i l’Ajuntament de Pratdip van signar un acord de col·laboració al juny de 2013, en virtut del qual, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II recolza i contribueix a la recuperació d’aquest espai de gran valor patrimonial.