CN Vandellòs II inicia el seu 27è cicle d’operació

La central nuclear Vandellòs II es va connectar novament a la xarxa elèctrica aquest dimecres 12 de juny a les 7.31 hores després de finalitzar les activitats corresponents a la seva 26a Recàrrega de Combustible, donant pas a un nou cicle d’operació, el vint-i-setè. ANAV ha destinat a aquesta recàrrega 24,7 milions d’euros i ha incorporat temporalment uns 1.200 treballadors de diferents perfils professionals, més del 50% dels quals resideix a l’entorn de la central.

Entre els projectes rellevants que s’han dut a terme, a més de la renovació de 60 dels 157 elements que conformen el nucli del reactor, cal esmentar que al circuit primari s’ha dut a terme la inspecció per corrents induïdes del generador de vapor ‘ B’, la inspecció mitjançant diferents tecnologies del vas i de la tapa del vas del reactor, la substitució de les tres vàlvules de seguretat del pressionador, la substitució del motor de la bomba de refrigerant del reactor ‘C’ i la substitució dels sistemes de regulació i control de la grua polar. Altres treballs destacats han estat la neteja de la part pertanyent al circuit secundari dels generadors de vapor, la revisió de la turbina de baixa pressió 1 i de la turbina d’alta pressió, i la modernització del sistema digital de control de turbina.

Així mateix, ANAV ha aprofitat aquesta parada per dur a terme prop de 10.000 ordres de treball i incorporar 30 modificacions de disseny relacionades amb diferents sistemes de la central amb l’objectiu de mantenir la planta en les millors condicions de seguretat i fiabilitat per afrontar la propera entrada de la planta a l’operació a llarg termini.

La propera parada per recàrrega per a ANAV tindrà lloc al mes de novembre, quan la unitat 1 de la central nuclear Ascó abordarà la seva 30a Recàrrega de Combustible.