Una delegació de professionals nuclears de la Xina visita la central nuclear Vandellòs II

Una delegació de la China National Nuclear Power Co., Ltd. (CNNP) ha visitat la central nuclear Vandellòs II com a part d’unes jornades tècnic-formatives de lideratge nuclear a Espanya. Aquest programa, dissenyat per Westinghouse, té com a objectiu reforçar les habilitats de lideratge i gestió del personal de les àrees de Gestió d’Operació de la CNNP, seguint els estàndards internacionals i les millors pràctiques de la indústria.

El propòsit d’aquesta capacitació és millorar les habilitats del personal de gerència mitjana i superior de la CNNP en termes de cultura de seguretat i seguretat nuclear. A través de continguts dissenyats, entrevistes, benchmarking, observació i comunicació in situ, es busca capturar les bones pràctiques en la gestió de les centrals nuclears espanyoles per millorar el rendiment de la gestió i l’operació de les diferents unitats de la CNNP.

Les activitats formatives es duen a terme principalment a les instal·lacions de Westinghouse a L’Hospitalet de l’Infant, on el grup ha tingut l’oportunitat d’utilitzar el simulador d’operació de Vandellòs II, la qual cosa els ha permès obtenir una experiència pràctica i directa.

Posteriorment, durant la visita a les instal·lacions de CN Vandellòs II, els participants van realitzar entrevistes amb Quim Gallés, cap del Grup de Qualitat i WIO, i amb Domingo González Rabasa, cap de Formació de Programes Tècnics i Serveis de Formació. Ambdós van compartir amb el grup, format per 20 caps de diferents especialitats, la seva visió i experiències.

Aquesta iniciativa subratlla el compromís de la CNNP i Westinghouse amb la millora contínua en matèria de seguretat i eficiència en la gestió de centrals nuclears, promovent un intercanvi de coneixements i millors pràctiques a nivell internacional.